Македонски вицове

12 ноември 2010

Две бабички седнале во кинески ресторан и побарале храна и прибор за јадење. Кога келнерката им донелаа стапчиња за јадење тие и рекле:
– Ние баравме прибор за јадење, а не прибор за плетење!!!

––
Зошто кинезите ги закопуваат на стомак и со задникот надвор?
– За да можат да ги паркираат велосипедите.

––
Плавуша гледа старец како седи на клупа во паркот, му приоѓа и го прашува:
– Колку години имате?
– Осумдесет и осум!
– Не би ви дала.
– И да сакаш, не можам.

––
Трпе го прашува син му:
– Сине, последен пат те прашувам кога планираш да ги поправиш оценките?
– Тато, баш ми е мило што за последен пат ме прашуваш.

––
Плавуша оди на гинеколог:
– Докторе, на сите реклами за влошки, течноста е плава, а кај мене е црвена.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(