Македонски тълковен речник

6 декември 2009

БаксузПрди и се усерува во гащи
Безобразен – Прди от задоволство
Актьор – Прди и чека аплауз
Гурман – Прди и вика „Баш убаво мириса“
Двуличен – Прди и прашува „Ко прдна?
Дискретен – Прди и вика „Нека остане между нас си“
Добре възпитан – Бара дозвола пред да прдне
Егоист – Прди само за себе си
Кавалер – Пушта дамата прва да прдне
Колегиален – Дозволува и другите да прднат
Културен – Прди и вика „Пардон“
Лъжливец – Прди и вика „Со уста прднав“
Наивен – Прди и мисли дека направил добро дело
Неспособен – Потпрднува цел ден и никако да прдне
Нетърпелив – Едва чека да прдне
Оптимист – Прди и се надева дека нико нема да чуе
Пенсионер – Прди и вика дека во негово време подобро се прдело
Песимист – Уште не прднал мисли дека се усрал
Реалист – Го смета прденето за природна работа
Сантиментален – Прди и мисли како би било да не прднеше
Сноб – Прди само во добро друштво
Спортист – Ако неко прдне еднаш, он ке прдне два пати, за да го собори рекордот
Срамежлив – Прди и поцрвенува
Тайнствен – Он не прди току така
Флегматичен – Прди долго
Циничен – Прди и те гледа право во очи


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(