Лудории за програмисти – 2 част

10 септември 2009

1. Ако имаш флопи, намери една дискета за Нинтендо и се опитай да я вкараш във флопито. Когато не се получи, извикай отговорника.
2. Ако работиш на IBM, включи го и попитай на висок тон “Защо не ми се показа усмихнатата ябълка?”
3. Принтирай всички произведения на Шекспир, когато си готов (два дни по-късно) кажи, че си искал само един ред.
4. Стой втренчен в монитора и се престори шумно, че си гризеш ноктите. След известно време се направи, че ги плюеш върху краката на човека до теб.
5. Гледай в монитора и скърцай със зъби, спри, погледни човека до теб. Продължи да скърцаш със зъби. Повтаряй процедурата, като се уверяваш, че човека до теб няма да избухне, остави го да страда дълго.
6. Ако имаш дълга коса, отрежи малко връхчета и ги остави на клавиатурата на съседа си като си тръгваш.
7. Сложи голям рамкиран портрет на английското кралско семейство на бюрото си и обяви високо, че те вдъхновява.
8. Върви на работа с няколко чифта чорапи. Събуй си обувките и започни да сваляш чорапите чифт по чифт и да ги нареждай върху монитора. Произнеси кратък стих за естетичната красота на памука върху пластмасата.
9. Вземи клавиатурата и седни под бюрото. Свърши си документацията така. След това потърси отговорника и се оплачи от лошите условия на труд.
10. Изсмей се истерично и извикай “Всички ще горите в ада!”, след което продължи да работиш все едно нищо не се е случило.
11. Донеси малко сух лед и направи така, че да изглежда все едно компютърът ти пуши.
12. Намисли си по една нота за всеки клавиш (например Delete – долно До, Enter – Си, А-сол и т.н.). Всеки път като натиснеш клавиш произнасяй нотата му. Обработи цял документ по този начин.
13. Опитай се да си изядеш мишката.
14. Протегни се към клавиатурата на някого и кажи “Извинявай, може ли да я взема за малко?”, изкарай буксата на клавиатурата и я вземи.
15. Донеси си няколко магнита и се забавлявай.
16. Когато правиш изчисления извади сметало и кажи, че понякога старите методи са най-добри.
17. Седни на най-мощния компютър и играй пинг-понг с часове.
18. Натискай настойчиво един и същи клавиш (например спейс, за да не повредиш документа си), когато съседа ти погледне, за да види какво става погледни неговата клавиатура. Натисни неговия Delete няколко пъти, докато изтриеш цяла дума. Докато го правиш попитай “Работи ли ти Delete’a?”. Поклати глава и продължи да натискаш усърдно спейс-а. Повтаряй това, докато не изтриеш цяло изречение (или няколко) от документа на съседа. След което възкликни: “Мале, какъв съм… През цялото време съм натискал спейс, нищо чудно, че не трие! Ха!” Принтирай си документа и излез.
19. Вземи всичките си дискове и ги скрий. Върви при надзорника и кажи, че компютърът ти е изял дисковете. (За повече ефект може да сложиш малко прозрачно лепило около CD-то и да кажеш, че даже са му потекли лигите.)
20. Загледай се в монитора на човека до теб, погледни тъпо и започни да се смееш. Кажи “Ти ли направи това?” силно и с насмешка. Продължи да се смееш, вземи си нещата и излез, превивайки се от смях.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)