Любопитни факти

13 март 2011

vodka Най-голямата бутилка водка

Полската марка е известна с това, че произвежда малко на брой бутилки висококачествена водка с алкохолно съдържание 80%. За всяка бутилка са необходими повече от 3 килограма картофи.

Водката е наречена на композитора Фредерик Шопен – един от най-известните полски композитори. Той е роден на 1 март 1810 г. и по случай 200 години от рождението му водка „Шопен” представи най-голямата бутилка водка в света – 200-литрова. Тя е направена на ръка, висока е 213 см и е точно копие на стандартните бутилки „Шопен”.

–––-
pura Най-скъпите пури

Сред всички разновидности на марката His Majesty’s Reserve е най-скъпа – една такава пура струва $750. Процесът на производство на една пура His Majesty’s Reserve е история сам по себе си.

Започва се с обвивката, която е от рядък доминикански сорт тютюн, отлежал 12 години. След това идва пълнежът. Никой не знае каква точно тайна комбинация от тютюневи сортове е използвана, за да се направи той.
След като се завият, пурите преминават уникален процес на ароматизиране и то не с какво да е, а с коняк „Lous XIII“ – един от най-скъпите на пазара, на цена между $1500 и $3800 за бутилка. Уникалността на процеса се състои в това, че конякът не отнема от вкуса на тютюна, а го допълва.

His Majestys Reserve се продават по една или в кутии по 20. Цената на кутията е $15 000. Тази година са произведени само 75 кутии.

–––-
pisalka Най-скъпата писалка

Тя е произведена от италианската фирма Aurora, известна с луксозните си писалки, и струва $1 470 000.

Писалката е наречена Aurora Diamante, защото има по себе си 30-каратови диаманти. Покритието под тях е платинено. Писецът й е от 18-каратово злато и е обработен с родий, което го прави по-твърд и устойчив на корозия. Срещу космическата цена клиентът получава и възможност писалката да се персонализира специално за него, като й се сложи герб, подпис или портретна снимка.

Имайки предвид броя на хората по света, които биха си купили писалка с подобна цена, не е изненадващо, че от Aurora ще произвеждат само по една бройка на година.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)