Кич Топ 10

5 октомври 2009

10. Недоразумението „Професионален стилист”
Не! Сериозно, това е луда работа! Чак пък толкова да нямаш грам естетика в молекулите си е срамно. Покрай шоу програмите по „надпяване” и всички останали по „надрейтингване”, имаме суперпривилегията да се докоснем до безумната роля на нашенските „стилисти” (с извинение). Е, то бива визуален кич в прически и дрехи, ама ситуацията става галактически неудържима с времето. Ако мисията им е да покажат как един нормално изглеждащ хуманоид трябва да мяза на коралов риф… явно я постигат 100%. А като си помисля, че затова им дават и заплати! Ужас! „Money For Nothing“ изпяха Дайър Стрейтс навремето. Някой да вземе да я пусне на „професионалните стилисти” в БГ…

9. Вонята на котешка пикня
Забелязва се прегрупиране и преструктуриране на видовете домашни любимци по нашите географски ширини. Кучето бавно, но сигурно отстъпва място на далеч по-икономичната и нискообемна котка. Резултатът е драстично намаляване на кучешките лайна по тротоарите (ръкопляскания), но и пагубно увеличаване на вонята от котешка урина във входове, етажи, асансьори, апартаменти и всички останали кътчета на ърбън средата. Става дума за унищожително остра миризма, пътешестваща по отводни канали, вентилационни шахти и дупки с вариращ размер. Собствениците на котешки ферми явно бързо свикват, но за НЕсобствениците си е живо наказание. Знам го от опит.

8. Войната за добре платени SMS-и
Денят наближава! Денят, когато във фиша ви за заплата ще видите изписано 100, 200 или 300 SMS-а, разхвърляни между облагаем доход, брутна заплата, прослужено време, фонд пенсия, здравно осигуряване и т.н. Няма как да е иначе! Битката за изсмукване на парички от зрителите е масова и покорява нови територии. Хората вече знаят цената на SMS за новия си любим „айдъл” по-добре от цената на един хляб. Проклет да е този, който реши, че телефонът трябва да се ползва чак на последно място за говорене по него

7. Дербито БТВ – Нова ТВ
Незапомнен пишкомер се завихри между най-гледаните национални телевизии през месец март. Всичко вече им е в задължителен синхрон. Роботизирана работа. Новини, реклами, шоу програми (по надпяване предимно), водещи, анонси, „шапки”… абе, „индиго брадърс”! Въпросът е – кому е нужно? И в името на какво е тази яростна битка за рейтинг? Ако е за онези 97% лумпенизирани и брутално чалгирани индивиди, шматкащи се североюжно около Стара Планина – просто не си струва! Май единственият (вълнуващ се) страничен наблюдател от това мерене на пишки е „младата” телевизия „Спартакус” (пардон, ТВ2).

6. Родните музикални плагиати
Музиката е полумъртва вече и в световен мащаб. Всичко ново звучи като добре познато старо. Краде се поголовно. Но в нашата „намайковина” се оливат отвсякъде. За веселяшкия ни представител на конкурса за Евровизия многократно стана дума. Темата за кражбата им се дъвка две седмици и всичко се забрави. Сега на мода е Миро (Екс-Клизма), който след като преди няколко месеца най-нагло сви хит (и то най-големия) на състава Колдплей, реши да се изрепчи на някаква гръцка чалгаджийка, че му го била „откраднала” на свой ред. Тотално безумие! На всеки нормален е ясно, че модерната българска поп сцена е импотентна и краде зверски, като различието е само в процентите…

5. Слави Трифонов и конкурсите му
Никакъв шанс този „лидер” да изпадне от кичовата класация, а и нещата при него все повече загрубяват. Славчо успя да прогледне, но определено го тресна склерозата. Лафовете и държането му са вече на ниво 80-годишен дядка. „Рейтинговото шоу” (с извинение) се превърна в нещо като семейно. Публика е екипът, гости са сценаристите (порода чалга скинари), а големият кич-хит на месец март са раздаваните „медали” на разни луди, които се оригват, пеят детски песнички плюс шлагери на сватбарския оркестър „Ку-ку” и правят още една дузина свръхбезинтересни дебилщини. Пълен отврат.

4. Хирургичната интервенция „Рязане на уши”
Това ушите са опасна работа! Преди само ги дърпаха, ако не слушкаш. Сега направо ги „остригват”. Ушорязът в Чалгария към днешна дата е в пиковата си фаза. Не знам кой крив, кой прав… и кой колко се дрогира, ама скоро половината нация (с извинение) ще заприлича на риба с хриле! То риби без хриле… май, няма де! Грозна и просташка работа.

3. Найлоновите торбички
Няма спасение от тази напаст. Авангарден градски апокалипсис. Нещо като следколедна украса. Сини, розови, зелени и черни торбички от найлон се кандилкат почти по всяко дърво, храст, тераса и квадратен метър. И преди ги имаше, но този сезон ситуацията определено е извън контрол. Бойкомен-ът пусна някаква безумна глупост за шимпанзета, за да се направи на Супер Стар за пореден път. Ама, знае ли човек, може в тайните си лаборатории да е създал кръстоска между бездомен пес, маймуна и пъргав циганин. Дано! Има да събират торбичкиииииииии…

2. Чалгарите–ВИПове
Тотален бум е напоследък в това да се канят „надуваеми кукли” (Made in Payner) в ролята на музикални капацитети. С 400 думи в речника и по половин тон силикон в пластмасовото виме, те наистина осигуряват незабравим визуален пир за отрудения труженик. В журита, игри на късмета, игри на интелекта (!?), ВИП-партита и т.н. просто не се минава без любимите „икони” на нацията (с извинение)! Колкото и да е зловещо, фактът си е факт: чалгата е „лайвстайл” номер 1 в БойкоАзисоСлавиЛандия!

1. Обръщението „Кажи бе, меееен!”
Тази идиотщина (обръщение) се появи преди доста време, но покрай „Мюзик Айдъл“ придоби широка популярност най-вече благодарение на шрекоподобния барбарон Фънки. Сега навсякъде във форуми, чатове, обществени места и ТВ предавания предимно малолетните полуидиоти постоянно се „меееен“-осват. Ужасен кич е това! Вярно, че покрай „Кен Лий” открихме нов английски, ама съчетан с български в обръщение е пълна катастрофа! Нали бе, меееен?


Още смехорийки



Коментари



Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)