Кампания

25 септември 2014

ДепутатНа вратата се звъни. Отварям – усмихната натура, даже прекалено усмихната.
– Здравейте! Аз съм кандидат-депутатът от вашия район, приятно ми е – Бонев! Нашата партия Ж реши да ви подмени безплатно плочките в банята. А ако има нужда, ще ви изциклим и паркета. Безплатно, разбира се.

– Благодаря, но няма нужда – вчера от партия С ми ги подмениха, и паркета изциклиха, а като бонус ми поставиха и нов чучур на балкона.
Лицето отсреща не губи и грам от ентусиазма си:
– В такъв случай можем да ви осигурим зимнина. Имате богат избор от консервиран карфиол, царска туршия и нарязано на ситно кисело зеле. Само кажете, и ще имате от всичко по 15 буркана.
– Зимнината пък ми я докараха онзи ден от партия М. И си разнообразете асортимента, защото те предлагат и печени чушки в буркани. На всичкото отгоре дават по 20 буркана.
„Е сега вече го изкарах от равновесие“ – мисля си злобно, но не би: усмивката отсреща става още по-подкупваща:
– Наближава първият учебен ден, и нашата партия раздава безплатни помагала и учебници. Ако детето ви го мързи да ходи до училището, осигуряваме и учители по домовете – ние им поемаме заплатата.
– Благодаря, но синът ми вече е студент…
– Не ми благодарете, за нас е удоволствие! За студенти предлагаме безплатни стажове в чужбина, безсрочни безлихвени кредити и диплома по избор. Напълно безплатно. На ухо да ви кажа, ако синът ви си избере дипломата ни по бизнес-администрация, го чака бляскава кариера като държавен чиновник. Кой знае, някой ден може и министър-председател да стане…
– Съжалявам, но синът ми вече учи в чужбина – от партия Т още онзи ден го изпратиха в Унгария.
– Нещо въобще липсва ли ви? Само кажете, и ние ще се погрижим.
– Липсва ми спокойствие: откакто е започнала предизборната кампания, не мога да се наспивам от това постоянно звънене на вратата ми.
Усмивката отсреща става победоносна.
– Проблемът ви е решен, защото нашата партия, за разлика от всички останали, наистина умее да успива хората.
За малко сън съм готов на всичко, затова приемам офертата. Човекът ми подава програмата на тяхната партия с инструкция преди лягане да чета по четири страници, и заминава към горния етаж. Ако знае само, че там живее кандидатът за депутат от партия В…

автор: fadul


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)