Какво ядат известните

10 август 2010

автор: Иво Сиромахов
източник: ivosiromahov.com

Много съм щастлив от факта, че напоследък България се превърна в страната с най-много VIP-личности. Още по-радостно е, че не само ги гледаме по телевизията, но можеш да ги срещнеш и в трамвая, и в гаражната кръчма, и на опашката за свински крачета в месарницата.
По мои изчисления около 91 процента от българите вече са VIP, а на останалите 9 процента им предстои да станат такива в следващия телевизионен сезон.
Тази изключително висока концентрация на VIP-ове създава VIP-новини, VIP-скандали, VIP-сепарета и VIP-тоалетни, в които се отделят VIP-лайна. Толкова е вълнуващо!
Най-изумителното е, че повечето български VIP-ове се хранят. Нещо повече, те са истински чревоугодници и си угаждат с изтънчени блюда като шкембе по флорентински или бахур миланезе.
Специално за читателите на „24 часа” аз надникнах в кухнята на няколко VIP-личности и записах любимите им рецепти:

Азис: Мъжки трътки на шиш
Продукти:
Няколко мъжки трътки
1 шиш
Най-важното в тази рецепта е готвачът да има нестандартно поведение. Той трябва да е дебеличък, артистичен и леко лигав. Трътките се подканят с думите: „хайде, сладурчета, скачайте във фурната”, докато се зачервят от удоволствие. После се нанизват на голям кожен шиш и се връткат, докато готвачът има желание.

Яне Янев: Реден, законен, справедлив тиквеник
Продукти:
Няколко доноса с неясно съдържание
1 телевизионна камера
1 тиквеник
Тиквеникът се поставя пред телевизионната камера и започва да чете на глас доносите, докато кипне.

Емил Кошлуков: Друсан кебап
Продукти:
500 грама свинско месо
2 стръка сушен коноп
Месото се нарязва на по-едрички парчета – така наречените „депутатски залци”. Конопът се нарязва на ситно и се изпушва, за да се постигне ефектът „друсан”. След като се посмее, готвачът се разплаква от мъка заради провалената си политическа кариера. Сълзите му капят върху месото, осоляват го и му придават неповторимия вкус на отчаяние и безнадеждност.

Инженер Пайнера: Пача със силиконова плънка по димитровградски
Продукти:
1 пача
2 пилешки гърдички
700-800 кубика силикон
Гърдичките се измиват, подсушават се и се оглеждат в огледалото с думите: „ох, къде съм тръгнала с тия пилешки гърдички?” После леко се срязват по дължина и в тях внимателно се вкарва силиконовата плънка. Изчаква се гърдичките да втасат и да бухнат. Консумират се, докато са топли. Вървят с бяло вино или с Коко Динев.

Мъри Стоилов: Охлюви от националната гарнитура
Продукти:
11 охлюва с високо самочувствие
11 литра марково уиски
1 Петел
Вземат се 11 охлюва с високо самочувствие и се пускат за 90 минути на голяма добре окосена ливада. Целта е да се освободят от изпражненията, за да са по-вкусни, когато ги сготвим. Докато 11-те охлюва се разхождат по ливадата и акат мощно, Петела коментира: а сега няма засада, няма засада и т.н.
След като се изходят, охлювите се прибират. За да станат още по-вкусни, преди да бъдат сготвени трябва и да се изпотят, затова се изпращат в „Син сити”, където престояват цяла нощ и се накисват добре в уискито.
На другия ден ги изхвърляте, защото така или иначе не стават за нищо и си пускате някой мач от английското първенство.

Приготвянето и консумирането на тези кулинарни шедьоври ще ви накара да се почувствате истински VIP. И да осъзнаете, че в крайна сметка и известните го ядат същия като всички нас.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)