Как да направим колата си много бърза

28 юни 2010

1. На първо място, скоростта се увеличава много, ако си сложиш лети джанти. Те са по-леки и по този начин центростремителното ускорение което въртящия момент на моста създава е по-голямо и гумите се въртят по-лесно, което води до по-голяма скорост. Освен това микрофибрите в летите джанти охлаждат гумите и така колата е хем по-стабилна, хем по-бърза защото гумите са по-студени. Летите джанти също така спомагат за аеродинамиката на колата като намаляват въздушното съпротивление многократно което също олекотява работата на двигателя за усилване на центростремителното ускорение а(ц)=Wa(alfa) -/+ джанти (- ако са стоманени и + ако са лети).

2. На второ място разбрах, че спойлера прави колата мноого по-бърза. Елементарно мога да докажа това – колите от Формула едно имат спойлери и са много бързи! Тунингът на брони и други неща също може да увеличи максималната скорост на колата с 40-60 м/с.

3. Третото нещо в което се убедих е, че колата става като куршум ако имаш много мощна музика. За да помогне музиката се прави следното. Правят се 2(или повече) дупки в капака на багажника или задната страна на колата, така че там да се пригодят много мощни колони. Силата на звуковите вълни F=E/S.t ще действа като допълнителна тяга, която ще изстрелва колата напред. За максимален ефект трябва да се слуша дръм и бас или рап за да е най-бързо .

4. От философска гледна точко всичко е такова и само такова каквото ние мислим че е, така че изниква още един начин да направим колата по-бърза! Слагаме спортен „ремус“ за 34 лева от Илиянци. Така колата ще издава мощен звук и всеки който ви види ще си казва – „ее,тва е бърза кола“, и ще го мисли, което означава че колата е бърза!

5. Лепенки от рода на „Racing“, „Race“, „Sport“ и други такива имат същия ефект – доказателство за това е фактът, че на всички състезателни коли от ралита и Формула едно има много лепенки и надписи, а тези коли са бързи, следователно има ефект!

6. Друг начин колата да е по-бърза от другите коли, е ако другите коли са по-бавни от вашата кола. За забавяне хода и оборотите на двигателя на чуждите коли можете да използвате сферично или кубично феро- или скало-образувание, наричано най-често тухла, камък или чук. Преди това трябва да се подготвите физически и морално, защото е възможно груби и себевлюбени съседи да не ви окажат съдействие в инициативата!

7. Затъмнените стъкла! Когато задните стъкла са затъмнени, светлината не може да проникне през тях, което означава че се отразява. Имайки предвид малката, но все пак МАСА на светлинните кванти – фотони, отражението й (на светлината) може да се разгледа като слънчев вятър – явление, което по принцип се забелязва при опашките на кометите – светлинният поток, движещ се с много голяма скорост, оказва сила/влияние върху обектите. Така оказва влияние и върху колата като действа като допълнителна сила, което я бута напред – Ft (тангенциалната сила) = Fд (Силата на двигателя) + Dд1 (Силата на дъвката) + Fс (силата на слънчевия вятър). Следователно, затъмнените стъкла на колите увеличават скоростта им!!!

8. Държанието дава половината от power-а.
  8.1. Облекло – шапка с козирка, анцунг, маратонки, тъмни очила.
    8.1 а) Нахлупете шапката максимално ниско
    8.1 б) Анцунга – трябва да е максимално шарен. Добре е да пише CHAMPION, STREET RACING, но става и с плебейските NIKE, LOTO.
    8.1 в) Маратонките – по-шаренки, по-добре.
    8.1 г) Тъмните очила – моделът е по избор, важното е да са по-тъмни.
  8.2. Влизане в колата – пристъпвате тежко, оглеждате околните важно, щраквате с централното. Важно е да имате централно, иначе половината имидж се срива при боричкането с ключа. При отварянето на врата може да изпуснете едно неволно „Уффф“. Седнете максимално тежко в колата за да се разклати т.е. много сме тежки, няма как. Затворете вратата, отворете ел. прозореца за да нагласите уж огледалото – ако нямате ел. стъкла, по-добре не го отваряйте – ще си сринете имиджа при боричкането с ръчката. Дори и да е адска жега не отваряйте прозорците – нека другите смятат, че имате климатик.
  8.3. Тръгване – винаги тръгвайте със свирещи гуми. Нормален начин на тръгване се смята за неприемлив. Нека другите се обръщат след вас.
  8.4. Карайте бързо. Бавното каране е прието само, ако музиката дъни много яко – ако карате бързо, минувачите няма да могат да ви се възхитят качествено.
  8.5. Винаги спирайте рязко. Не бива да се оставя вниманието на минувачите да блуждае.

9. Още един начин колата ви да е бърза е да заснемете хода й на камера, за предпочитание някоя с нискокачествен образ, за да не си личи че филмът е подправен след като го запишете как се превърта напред, и така всичките ви приятели ще видят бързата резачка. Ако искат и да ги повозите не отказвайте, а им кажете че нямате бензин и че трябва да дадат по 5 лева. В такъв случай само печелите пари, а като оправдание, че няма да е бърза може да кажете, че сте й свалили спойлера или спортните лепенки.
Засега толкова. Повече модификации на колата биха я направили прекалено бърза, което може да е опасно за живота ви.

Ако сте решили да я правите по някой от тези начини или по всичките тях, първите пъти не карайте сам, а с опитен шофьор!
Ако някой друг знае подобен начин за тунинговане на скоростта на колата да сподели с нас!


Още смехорийкиКоментари

 1. Георги каза:

  също може да тунинговаш и двигателя :) спортен филтър турбо компресор и др. ;)

 2. admin каза:

  Разбира се, всичко е въпрос на фантазия… :-P

 3. Rampg каза:

  На фантазия и доста пари :-D

 4. v4$736 каза:

  Пълна тъпня, която изобщо не е смешна. С тази статия си избиваш комплексите, че или нямаш книжка или се возиш във „на мама смарт-а“…гръмни се!

 5. Забавно каза:

  Ха ха ха… как ме разсмя :ahah

 6. Bmw 3er каза:

  Егати смахнатото копеле дето си. Пръснах се от смях обаче си пропуснал да кажеш за затъмняване на стъклата. Чувал съм че дава със 60 коня отгоре :d
  Също така махане на излишните работи да стане по лека колата понеже колкото по лека е толкова по бързо ще върви. Като за начало махни таблото и седалките по възможност и аварийния пакет така имаш поне 3килограма само от пакета. Братле осъзнай се кви простотии си писал и си тегли ножа…

 7. ник. каза:

  Nai-posle Neshto originalno v neta. Posmqh se dobreДрасни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)