Истинският мъж иска любимата жена… но понякога му се ще кифла

5 септември 2013

Истинският мъж иска любимата жена... но понякога му се ще кифла/Случаен запис с домашно СРС!/

Моят бе, моичкият ги приказва такива едни… Иначе, да помни кога какво е – никакъв го няма. И се налага на този ден да го питам отдалече: “Някой дали помни днес има ли нещо празнично за някоя негова съпруга?”.
А какво иска една жена на 8 март, кажете – какво?
Малки подаръчета… Червило, помада, крем, парфюм, блузка, рокля, обувки, една бисерна огърлица, две брилянтови обеци, златно пръстенче, нова кола… Какво толкова искам?
И малко пари за харчлък.
Така е – жените сме измислили парите, за да не бъде сексът безполезен. А мъжете са измислили брака, за да не плащат. Пък поетите са измисли любовта, за да не изглежда толкова пазарно всичко.
Старите хора казват, че мъжете харесват с очите, а жените с ушите. И как се получават децата?

Мъж! А ние знаем що за стока е мъжът. Но понякога се лъжем. Кой знае защо, всички жени мислим едно и също, че всички мъже си мислят едно и също.
Абе, четем им мислите почти винаги. Ненапразно баба ми казваше, че слабият пол е по-силен от силния, заради слабостта на силния към слабия.
И ме учеше жената – не се омъжвай за първия срещнат! Подготовката за брака е като яденето. Богата трапеза, но не бива да се бърза, всичко се сдъвква 12 пъти поне.
И се омъжваш най-малко за дванадесетия – да имаш възможност да избираш. Пък аз…

Ееееех, как завиждам на сегашните момичета… Условно казано, момичета!
И при тях се случва любов – дори понякога от първия път.
Но дотогава…

Попаднаха ми веднъж някакви правила за съвременния мъж. И ясно се казваше в тях, че не е прилично да питаш дамата на пилона в кой клас учи.
Те, брат ми като се зажени – бая време мисли коя да вземе. Та се наложи каката да му дава акъл.
“Тая, каки – викам му – много модерна се пише, само мини бикини носи… То върху нея всички бикини са мини… Оная е красива, вярно… От разстояние… На светлината на фарове… Пък другата би могла и симпатична да е… Ако нямаше лице…”.
Е, реши се накрая. Нали е мъж – пак сбърка!

В Африка се става мъж като се убие лъв. В Италия като се преспи с жена. В България като се разправя, че си спал с жена. В Русия като се изкарат две години в казармата сред мъже. В Холандия като се преспи с човек.
Ама ние още не сме на тая линия.
То и другаде сме различни. При това модно облекло, за което в Милано ще ти ръкопляскат, във Варна ще те набият.

Ох, я да допивам кафето и да вървя. Че с моя сме пак на платонична любов. Не, не – отначало е само любов. Час, два, три… После е вече платонична.
Туй ми го обясняваше моичкият, щото той все много знае. Иде ми някой път да му река вечер: “Не използвай само мозъка си, има и други органи”.
Оня ден, представяте ли си, чувам как съветва сина: “Ако искаш да си купиш куче – да ти носи чехлите, да те хапе уж на игра, да олайва приятелите ти, не харчи пари. И жена ти го може.”

автор: genek


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)