Форум за Програмисти

28 януари 2014

Форум за Програмисти Накратко

Форумът за програмисти е точно това, което казва че е, а именно форум за програмисти. Най-известният и най-голям български програмистки форум е на clubs.dir.bg

Заблуди

Много хора не разбират предназначението на такъв форум и пишат по най-странични теми.

Има например такива, които си мислят, че могат да там да получат помощ за това, например как се решава дадена задача. Те бързо биват лишени от илюзиите си, ако имат късмет – с вазелин, а ако нямат – и без.

Има и такива, които смятат, че там ще получат съвет как да станат програмисти. При тях положението е по-лошо и има слухове, че въпросните хора се самоубиват, след като са прочели отговорите на въпроса си – никой повече не чува за тях.

Има и такива работодатели, които имат глупостта да публикуват обява за работа в такъв форум. Те горчиво съжаляват, след като фирмената им дейност е разисквана надълго и нашироко в най-черни краски, понякога от очевидци; неща, от които ако 1/10-та са верни, въпросните работодатели няма да излязат от затвора.

Има дори и заблудени вярващи, които се надяват да получат безплатно статистически данни за заплатите на програмистите в различните краища на България и света. Разбира се, поради свободата на словото в Интернет, получените отговори обикновено просто отразяват личните възгледи на отговарящите (обикновено анонимни, разбира се) и са предназначени да доведат питащия до състояние на умопомрачение или алкохолизъм.

Чрез споменатите форумни методи се извършва т.нар. „естествен подбор“ на кадри, при които тези, оцелели във форума, без или с минимални умствени увреждания придобиват правото и гордостта да се наричат гордо „Програмист“ (естествено, само когато жената/приятелката/майката е в другата стая или спи).

За какво всъщност става дума

В такъв форум на-често се говори за важни за програмистите теми, като:

  • сексуални отношения с грозни колежки или защо всички програмистки са грозни, а не са тъпи като модели за разнообразие, например.
  • заплатите на програмистите, как да вървят само нагоре.
  • как да бъдат прецакани работодателите и как да се получават максимум пари за минимум работа, или въобще без да работят.
  • как да бъдат спрени младите хора да стават програмисти, за да не подбиват пазара на труда.
  • кой език за програмиране е най-добър и защо всички останали програмисти са гола вода, ако не програмират на това.
  • кое IDE е най-добро и как всички останали са гола вода.

Форумът на Програмистите е затворено общество. Нови членове никога не се приемат. Те трябва сами да си извоюват право на участие със силни, съкрушителни и депресиращи за събеседниците им коментари.

източник: dreal.net


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)