ЕДНО КАФЕ, МОЛЯ…

9 октомври 2019

кафе-автоматРеших да се поглезя и си купих кафе-автомат. Избрах от интернет, но не исках да плащам много и поръчах най-евтиния. Няколко дена се страхувах да го доближа, защото ми вдъхваше необясним страх като всичко ново и непознато, но трябва да се използва все пак.

Подготвих го, включих го, настроих го. Всичко е готово. В кутията имаше инструкция за ползване с размерите на „Война и мир“, двата тома. Прочетох я и тръгнах да се запознавам с този робот. Това беше преди два дена. Досега този робот не ми е дал кафе. Не знам защо, но ще разкажа какво стана:
Започвам с това, че през цялото време той ми говори… е, пише съобщения на дисплея. Все нещо не му харесва, най-вече аз самият. Натискам с пръст съответния бутон, а той ми пише „Изчакайте“. Аз чакам. Чакам няколко минути… Мога много да те чакам. Чакам, а автоматът бръмчи. Побръмча и написа „Изберете си кафе“. Избирам „Много силно. 2 чашки“. Отново пише „Изчакайте“. Аз чакам, побръмча и пише „Препоръчвам да намалите количеството кафе!“. Вежливо му казвам „Благодаря за загрижеността, но искам толкова кафе. Дай ми го!“. Роботът побръмча още малко и написа „Много малко смляно количество. Регулирайте кафемелачката!“.
Де да знаех как да го направя това. Вадя отново кафейната „Война и мир“ и на 876 страница намирам точката „Регулиране на кафемелачката“. Регулирах я. Натискам бутона, а роботът пише“ Долейте вода“. ОК, налях. Дори не го питах какво е направил с преди налятата вода. Налях, натискам бутона и пак искам кафе. Дори му го казвам на глас!!! Той мисли малко и изписва“ Изплакнете чашата“.
Тук не ми издържаха нервите. Закрещях: „А, какво не ти харесва в чашката ми, гадино?! Мил съм я, с гъба и Фейри, от всички страни. Чиста е, кълна се! Дай ми кафе, моля те! „Изплакнете чашата“. Мамка му! Отидох да мия чашата. След това се сетих, че това може да е някаква функция и отново извадих „Война и мир“. На 458-а страница намерих функцията „изплакнете чашата“. Натиснах бутона. Роботът побръмча малко и ми пусна гореща вода в три пъти измитата чаша. Отново написа „Изберете си кафе“.
Реших да не го нервирам повече и избрах Капучино. Има един голям бутон с такъв надпис, а и не трябва нещо друго да избирам, нито справка от кардиолог да му нося. Натискам бутона. „Много пяна и малко кафе или малко пяна и много кафе“.
Аз побеснях: с колкото искаш пяна! Може и с монтажна пяна или съвсем без пяна! Дай ми кафе, идиот такъв!
Роботът побръмча и написа „Изплакнете чашата“ Гад мръсна! Чашата я изплакнах 5 пъти. Какво още ти трябва, гад? Роботът побръмча малко и написа „Изключено“ и спря.

Стоя в средата на кухнята със стерилна чашка в ръката и нервни тикове. Загрявам вода в чайника. Ще пия чай, ако чайникът ми разреши.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)