Дневникът на Ахмед Доган

29 април 2011

1 март 2011

Не мога да разбера защо всички ме смятат за политик. Аз съм преди всичко философ. По цял ден размишлявам и днес формулирах трите закона на Доган за корупцията. Първи закон: Борбата с корупцията е като строеж на магистрала – можеш да я започнеш, но не можеш да я завършиш.
Втори закон: Борбата с рушветите намалява количеството им, но увеличава размера им.
Трети закон: Българското общество се дели на три основни групи: едните вземат рушвети, другите ги дават, а третите са неудачници.

3 март 2011
Тия ахмаци седнали да празнуват освобождението от турско робство. Какво ми празнувате бе, аланкоолу? Зле ли ви беше при нас – и алъш-вериша ви беше алъш-вериш, и даскалите ви бяха по-добри от сега, и дюлгерите ви бяха дюлгери, и вдигнахте гюзел къщи по Пловдив и по Копривщица, дето сега никога не може да вдигнете.
От какво се освободихте, а?
Вижте къде сега е Турция и къде останахте вие… Всички ходите на пазар в Истанбул и на море в Кушадасъ, ама иначе – били се освободили от турско робство, хехе.

4 март 2011
Тоя мюзевирин Волен направил митинг срещу новините на турски по БНТ. Искал да ги бастиса. Ами хубаво бе, махнете ги. И какво като ги махнете? Пак денонощно ще гледате наште сериали – това листопад, това гюмюш… Будали.

5 март 2011
Бойко тръгнал да ми прави зян барбекюто. Ами хубаво, бутай го това барбекю, аз и без друго не ям кюфтета. Зер, аз го бях вдигнал за такива като него, да ги храня като ми дойдат на гости в сараите, че все са гладни тия български политици. И да подхвърлям по някоя мръвка на журналистите и на каракачанската овчарка, дето Бойко ми я подари за един рожден ден. Бяхме приятели тогава… То, аслъ, и сега не сме врагове.

6 март 2011
Някаква журналистка ме пита за Касим Дал. Викам: вижте, колеги, Касим не е Дал. Той ако беше дал, още щеше да си е при нас. Ама той хем не дава, хем не иска да взима. Е, не става така.

7 март 2011
Пак са станали някакви разправии около магистралата. Ами така ще е, като не я строят наши фирми… Магистралата щяла да се казва Е-5. Или казано на турски Е БЕШ.

9 март 2011
В парламента текат някакви дебати за пенсионната реформа. Според мен пенсионната реформа не даде очакваните резултати. В страната все още има твърде много пенсионери.

10 март 2011
Обсъждах днес с Емел Етем актуалната политическа обстановка. Оказва се, че въпреки гафовете на правителството, рейтингът му все още е относително висок. Според Емел това било защото в правителството имало и умни хора. Глупости! Ако имаше умни хора, бизнесът вече щеше да ги е наел.

11 март 2011

Днес отново изпаднах във философски размисъл и формулирах трите закона на Доган за българската политика:
Първи закон: Политиката в България е извършване на обществени дейности за лична облага.
Втори закон: Честният български политик не е този, който не взема рушвети. Честният български политик е този, който след като вземе рушвет, си изпълнява обещанието. Трети закон: Няма правителство, което е способно да ти даде всичко. Но има правителства, които могат да ти отнемат всичко.

12 март 2011
Започнаха някакви протести против правителството. Няма лошо, нека си протестират хората. Но не разбирам защо са против Бойко Борисов. Та той нищо не е направил, хехе.
Проблемът е, че в България хората, които смятат че са ниско платени, не отиват да стачкуват. Вместо това те ходят всеки ден на работа и я вършат едва-едва.

14 март 2011
Какви ли не глупости се пишат за мен по вестниците… Бил съм корумпиран, вземал съм бил рушвети… Добре де, но нали все някой трябва да ги взема тия рушвети? Ако не съм аз- тогава кой?

15 март 2011
Обадих се на един мой човек от министерството на земеделието да назначи там едно наше момче. А моя човек ме пита: честно ли е момчето? Викам: това е най-честният човек, когото познавам. Две години беше директор на баня и през това време нито веднъж не се изкъпа!
Като казах „баня”, се сетих за един незабравим случай от младежките ми години. Бедни бяхме тогава, ходехме всяка събота на обществена баня. И веднъж с един авер отиваме двамата да се изкъпем. Съблякохме се, влязохме в банята и аз, без да искам, изтървах сапуна. Няколко минути двамата гледахме сапуна с обречен поглед и по едно време аз казах:
– Е, това беше, и днес няма да се къпем…

17 март 2011
Като наследник на великите философи от Ориента и аз обичам да си служа с притчи и алегории. Днес измислих следната притча:
В харема на един арабски шейх се понесъл слух, че една от стоте му жените е хванала трипер. Шейхът възложил на евнусите си да направят разследване, за да се установи коя е тя.
Президентът на голяма западна страна научил, че в екипът му от сто човека – един бил вражески шпионин. Президентът възложил на контраразузнаването да направи разследване, за да установи кой е шпионинът.
Българският президент имал сто съветници по икономика. Разчуло се, че един от тях наистина разбира от икономика. В момента се води разследване кой е той.

19 март 2011
Днес пак изпаднах във философски размисъл и успях да формулирам трите закона на Доган за Бойко Борисов.
Първи закон: Ако искаш бизнесът ти да върви добре, никога не побеждавай на тенис Бойко Борисов.
Втори закон: За да си добър министър-председател, се нуждаеш от две неща: невежество и самоувереност.
Трети закон: Държавата има нужда не от човек, който прилича на министър-председателя, а от министър-председател, който прилича на човек.

25 март 2011
Финансовата криза май наистина ни е ударила здраво. Вече рушвети се взимат не само в евро, но и в левове.

26 март 2011
Днес открих защо Темида държи в ръцете си везни. Според мен идеята е, че в двете чашки на везните обвинителите и обвиняемите слагат пари. Печели този, чиято везна натежи повече.

автор: Иво Сиромахов


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)