Да спасим световната попмузика!

26 май 2010

автор: Иво Сиромахов
източник: ivosiromahov.com

В последно време тенденцията е фронтмените на преживяващата неспирен възход българската попмузика да се кооперират със залязващи световни звезди, за да ги издърпат поне малко от калта. Лилана например направи голям жест към Снуп Дог, като записа парче с него, за да съживи колебливата му кариера. Тази алтруистична практика трябва да бъде поощрена. Ето няколко предложения в тази посока:

Веселин Маринов feat. AC/ DC
Крайно време е Брайън Джонсън да сдаде каскета си на лиричния бард на виното от Полски тръмбеш. Веско Маринов много се раздава на сцената и много се поти, а и ще увеличи броя на диси-феновете с още 2 милиона български пенсионери.

Тони Стораро feat. Мадона
Световното турне на Мадона като че мина вяло и тя заслужено бе оплюта в медиите от изтъкнати поп-експерти, например Иво Инджев. Това е сигурен знак, че старата Чиконе се нуждае от някой певец – секссимвол, който да поосвежи репертоара й. Има ли по-подходящ за целта от чарт-бъстъра Тони Стораро? Той вади хит след хит и ще вкара екзотичен етносаунд в изтърканите парчета на тази набедена звезда.

Фамилия Metallica
Колкото и да сме заслепени от носталгия по музиката от ученическите ни години, трябва да признаем, че „Metallica” са една поуморена група, която не е вадила нищо свестно след Черния албум. Ако се обединят обаче с неувяхващите бургаски вокали на Фамилия Тоника, те най-после ще намерят оная хармония, която кара слушателя да се поклаща тромаво след пет ракии и мъдро да обобщава: „Ей кви песни правеха навремето, да му еба майката”. А и името „Фамилия Металика” е супер бранд, който ще продаде милиони албуми по целия свят.

Крум feat. Алла Пугачова
След като заряза Филип Киркоров, Алла Пугачова остро се нуждае от свежа плът с известни (или по-скоро неизвестни) вокални способности. Крум премина дискретно и незабележимо през попмузиката и чалгата, логично е сега да намери тих пристан в естрадата.

Коцето Калки feat. Rammstein
Богатата душевност на този човек ще му позволи лесно да се впише в немския индъстриъл. Той е широкоскроен, а освен това е вегетарианец, така че издръжката му няма да натовари кой знае колко бюджета на групата. А и в негово лице те ще намерят един истински гуру. Човек, който откри Изтока, а сега му е време да закрие Запада.

Устата feat. Парис Хилтън
И двамата не могат да пеят, и двамата искат на всяка цена да са „извьестни”, и от двамата няма никакъв смисъл. Защо тогава да не сглобят един дует? Освен това Устата е баща на цял един жанр в съвременната музика – така наречения „пиар-рап”, в който най-важното е да изреждаш ритмично имената на популярни хора с надеждата те да се засегнат и да изкоментират напъните ти, щото нали, нема лоша реклама. А Парис ще мрънка нещо отстрани и по някое време може „неволно” да ни покаже втръсналото на всички свое „пуси”. С което за пореден път ще спечели сърцата на милионите интернет-чекиджии.

Краси Аврамов feat. Джими Съмървил
Няма да е лошо тия двамата да си организират едно съвместно надпищяване, та да видим кой аджеба е „човека-глас” и защо го преебаха тия завистливци от Евровизията.

Галя от Каризма feat. Aerosmith
Мястото на Стивън Тайлър е вакантно и ние трябва да се възползваме от този шанс. Вярно, че Галя е доста по-невзрачна от него, но пък синузитният й тембър вероятно ще подхожда на китарата на Джо Пери. Както казват в българските попсреди: „няма значение, че ще се изложиш, важното е да се пробваш”.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)