Българските болести

16 юли 2012

Когато говорим за национално самочувствие, би трябвало да се хвалим не само с киселото мляко и българската потентност, но и с други наши открития. Слабо известен е фактът, че България е дала на света и много болести – доста диагнози са тръгнали именно от нашата родина и ние трябва да се гордеем с тях. Ето най-разпространените типично български болести:

Въртидупие – тази болест е разпространена най-вече сред политици и политолози, които се навъртат около властта и много държат да бъдат забелязани и ухажвани от Някой Важен. И понеже важните често се сменят, се налага задните части да бъдат чевръсто и ловко завъртани в различни, понякога противоположни посоки.
Типични пациенти – Я. Янев, Е. Дайнов

Големоработизъм – остра, неизлечима фаза на манията за величие. Пациентът се мисли за големата работа, смята, че светът започва и свършва с него и си приписва заслуги като откриването на топлата вода, построяването на китайската стена, написването на Библията и т.н.
Типични пациенти – Б. Борисов, И. Костов

Клишизъм – заболяване, при което пациентът говори само с клишета, празни фрази и лишени от смисъл изречения, докато отегчи до смърт събеседниците си.
Типични пациенти – М. Вачкова, Б. Василев

Навсякаманджамерудизъм – заболяване характерно за хора със слаб контрол върху егото си и желание на всяка цена да се показват по телевизията. Те се изказват по всякакви въпроси, като по повечето теми са напълно некомпетентни.
Типични пациенти – Г. Лозанов, А. Слабаков

Мрънкализъм – болест, разпространена сред застаряващите интелектуалци. Заболяването е породено от абстиненция към безплатните почивни станции и евтината ракия в писателското барче по време на комунизма. Изразява се в постоянно оплакване и мрънкане на тема “българската духовност загива”, “държавата е абдикирала от културата” и т.н.
Типични пациенти – Н. Йорданов, Ст. Цанев

Цицодемонстрационизъм – психическо отклонение при някои млади и за съжаление не толкова млади жени. Изразява се в натрапчива мания да показват млечните си жлези на обществото и постоянно да говорят за тях – как са ги увеличили, как са ги намалили, коя им е увиснала, коя е щръкнала и т.н.
Типични пациенти – Николета Л., Златките

Подволателизъм – типично българска разновидност на параноята. При тази болест пациентът е склонен да търси под вола теле и да открива скрити заговори и конспирации във всичко. Най-вече там, където ги няма.
Типични пациенти – В. Сидеров, Ю. Вучков, водещите от СКАТ

Заебизъм – състояние, в което пациентът е изпаднал в професионална криза и не върши работа за пет стотинки, но му е все едно и не се опитва да промени състоянието си, тоест “заебал” е всичко.
Типични пациенти – С. Станишев, Т. Батков, Благо Дж.

Ракиосалатизъм – състояние, при което пациентът живее зле и постоянно псува всичко около себе си, но вместо да предприеме някакво действие, седи пред телевизора, пие ракия и яде салата.
Типични пациенти – повечето българи

автор: Иво Сиромахов


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)