Аман от празници, ей…

31 декември 2014

Аман от празници, ей...Миналата седмица, пет дни след Игнажден, нали Коледа беше? Три дни подир това, Стефановден. А утре ще посрещаме ли Новата година? А веднага след това, Васильов, Йорданов, Иванов, Бабин, Стринкин и т.н. ден? Тъй, нали?

Като е тъй, аджеба, кога ще отрезнеем, че нещо читаво да свършим, многоуважаеми съотечественици? Че туй нашето, ни в Европата, ни по целия останал християнски, мюсюлмански, будистки и т.н. свят го няма. И там си тачат светиите хората, ама не всичките с ядене и пиене, като за последно.
Не стига това, ами от как ни обърнаха по Григорианския календар, по два пъти всички светии честваме, с две седмици за почивка помежду им. Само дето, за най-голямо неудобство и като повод за проверка на семейни устои, на един и същ ден Св. Валентин и Св. Зарезан уважаваме.

Междувременно всякакви други причини за празнуване се ползват: сватби, кръщенета, прощъпалници и дипломиране; бабина, дядова и свинска смърт; рождените дни на роднини, близки, комшии и познати; покупките на кола, плазма, хладилник и пералня. Някои дори и след баня празнуват.
Някои ще рекат: „няма лошо”. Няма, ама я си вижте кравешките търбуси и мазните дирници, скъпи съотечественици! Торбичките под очите, кръвната картинка си вижте! И като ги видите, вземете че се възпрете! Какво е туй ежедневно празнуване, ама ха!

автор: lordly


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)