12 невероятни факти, които не знаете

22 юли 2012

Знаете ли, че...Светът около нас е постоянно развиващ се организъм. От възникването си до днес планетата Земя е претърпяла ред фантастични катаклизми, които са формирали нейния образ в момента. Същото важи и за човечеството. От възникването на човека до наши дни човешката цивилизация съществува като динамичен конструкт, чиито възможности до голяма степен са неограничени. Ето няколко невероятни явления или факта, които определено ще разширят вашия светоглед.

1. Чингис Хан е изтрепал достатъчно хора, за да охлади планетата земя. По времето на своето владичество монголският император е затривал цели племена и малки култури в равнините на Европа. По този начин е позволил на горите да се разраснат върху някога обработваемите площи.

2. Всичките сгради от „Star Wars IV: Нова надежда“, включително домът на Оби-Уан Кеноби, космическото пристанище Мос Еспа и домът на Люк Скайуокър все още съществуват и могат да бъдат посетени в Тунис.

3. Създаден е специален робот, който да удря хора в рамото, за да установи праговете на болка на човешките индивиди, за да може в бъдеще роботите да бъдат създавани така, че да не нарушат първия закон на роботиката.

4. През 2002 г., след 33 години следване, Стивън Спилбърг най-накрая завършва колеж. За да изпълни филмовата задача, с която трябва да завърши обучението си, той предава „Списъкът на Шиндлер“.

5. Американската верига за бързо хранене Costco не променя цената на комбинацията хот-дог и безалкохолна напитка в продължение на 21 години – въпросната струва 1.50 долара.

6. Някои библиотеки по света могат да ти заемат семена за посев, които да възстановиш, след като прибереш реколтата си.

7. Проучване показва, че 48% от филмите се провалят на теста на Бехдел (The Bechdel Test), което означава, че две жени, които във филма имат имена, никога не говорят за друго освен за мъже.

8. ФБР изпраща на Мартин Лутър Кинг-младши писмо, в което го подканва да извърши самоубийство.

9. Доказано е, че ако маймуните се научат да използват пари, то те със сигурност ще бъдат готови да си платят за секс.

10. Рицарите в „Монти Пайтън и Свещеният Граал“ трябвало да яздят коне, но бюджетът на филма бил твърде малък, затова през целия филм рицарите се правят, че яздят невидими коне.

11. Световният рекорд за най-много изпит алкохол принадлежи на Андре Гиганта, който на един запой изпива 156 бутилки или 73 литра бира.

12. Имало е планове за над 10-часова версия на „Дюн“ със Салвадор Дали в ролята на Императора, декори на HR Giger и музика на Pink Floyd, които обаче пропадат малко преди продукцията да бъде завършена.

източник: div.bg


Още смехорийкиКоментари

  1. Баба Пена каза:

    Вълнуващ ми беше факта за Стивън Спилбърг и Списъкът на Шиндлер.Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)