10-те най-тъпи престъпления в САЩ

5 декември 2009

Номер 10
Янктън, Северна Дакота.
Жена е арестувана докато присъства на сбирка на бойскаутите, в която участвал доведеният и син. На сбирката се провеждала демонстрация на куче-търсач на наркотици. След като кучето се разходило из публиката се приближило, подушило дамската и чанта и сигнализирало. Полицаите открили торбичка с марихуана вътре.

Номер 9
Колорадо спрингс: Млад мъж влезнал в малък квартален магазин, носейки пушка и поискал всичките пари от касата. Изплашеният касиер напълнил всичко налично в подадената му торба и я подал на крадеца, който поемайки я зърнал бутилка скоч. Поискал касиерът да сложи и нея в торбата, но получил отрицателен отговор. Яростно размахал пушката, но отново получил отрицателен отговор с мотива “Защото не съм сигурен, че имате навършени 21 години.” Крадецът настоял под предлог, че ги е навършил, но касиерът отново отказал. В този момент крадецът бръкнал в джоба си, извадил портфейла си и подал шофьорската си книжка на касиера, който след като се убедил в навършените 21 му подал бутилката скоч. Крадецът грабнал торбата и побягнал навън, а касиерът просто се обадил в полицията и издиктувал 3-те имена и адреса на обирджията. Арестували го след 2 часа, мъртво пиян в дома му.

Номер 8
Жена обявила луксозната си кола за открадната. Докато описвала марка, модел и отличителни белези, споменала, че в колата има мобилен телефон и дала номера. Полицаят позвънил на номера и за изненада отсреща му вдигнали. Той се представил за купувач, който в момента чете обява в местния вестник. Уговорил си среща с крадеца да купи колата, крадеца се явил на уреченото място, където бил арестуван.

Номер 7
Сан Франциско: Млад мъж влязъл в централен клон на „Банк оф Америка“ с намерение да я обере. Седнал на една от пейките и на бланка на банката с множество правописни грешки написал: „Това е обир, сложете всички пари в тази торба“. Наредил се на опашката и зачакал, но започнал да се притеснява, да не би някой да го е видял, докато пише бележката и решил да смени банката. Излезнал от „Банк оф Америка“, пресякъл улицата и влезнал в „Уелс Фарго“. Наредил се на опашката и като дошъл неговият ред подал бележката на касиерката. Тя първо се възмутила на правописните грешки, след това казала, че не може да му даде нищо, защото е написано на бланка на „Банк оф Америка“ и трябва или да напише нова бележка на бланка на „Уелс Фарго“ или да се върне в „Банк оф Америка“. Разочарован, крадецът излязъл от банката и се върнал в „Банк оф Америка“. През това време касиерката се обадила в полицията и на опашката в банката го арестували.

Номер 6
Моторист бил засечен от радар за превишена скорост. Скоро получил глоба по пощата за 50$, придружена със снимка на нарушението. Вместо да си плати глобата, той изпратил в полицейското управление снимка, на която имало 50$ снимани. На следващата седмица отново получил писмо по пощата. В плика имало снимка на … белезници. Още на следващия ден си платил глобата.

Номер 5
Понтак, Мичиган. На дело за притежание за наркотици, обвиняемият Кристофър Янсел твърдял, че арестът му е невалиден, защото е претърсен без заповед. Прокурорът го контрирал, че не е нужна заповед, защото отстрани издутината на якето му изглеждала все едно носи огнестрелно оръжие. Глупости, казал Кристофър, който бил със същото яке както в деня на ареста. Свалил си якето и го подал на съдията да го огледа. Съдията го поел и опипал подутината, бръкнал в джоба и вътре намерил … пакетче кокаин. Смял се толкова силно, че се наложило да вземат 5 минути прекъсване за да се съвземе.

Номер 4
Оклахома сити: Денис Нютън е в съда по обвинение във въоръжен грабеж на магазин. Всичко вървяло добре, докато управителят на магазина не започнала дава показания срещу него. Изведнъж Денис скочил на масата и се разкрещял “трябваше да ти пръсна главата”, в следващия миг се усетил и добавил “ако бях извършил обира”. На журито отнело 20 минути да го осъди на максималната 30-годишна присъда.

Номер 3
Детройт. Двадесет и една годишният Гайтлан минавал покрай 2 полицейски патрула, които били спрели и разказвали на децата от квартала как работи оборудването на полицейската кола. Той се заинтригувал и задал въпрос как работи системата. Полицаят го помолил да покаже някакъв документ за самоличност. Гайтлан подал шофьорската си книжка, чийто номер полицаите въвели. На момента изскочило, че Гайтлан е издирван за въоръжен грабеж, извършен преди 2 години, арестували го и изпратили в затвора в Сейнт Луис.

Номер 2 – едно от най-безумните престъпления
Детройт: Двама обирджии от Мичигън влезнали в музикален магазин размахвайки пистолети. Първият извикал: “Никой да не мърда”. В този момент неговият съучастник мръднал, първият бандит се обърнал и го застрелял.

Номер 1 – ПОБЕДИТЕЛЯТ
Действието се развива в град Шарлот, Нова Каролина.
Адвокат си поръчва кутия пури (24 броя). Много рядък вид и много скъпи ($15,000 кутията). След като кутията пристига, адвоката бърза да ги застрахова. Направил застраховка на пурите против кражба, всякакъв вид природни бедствия, включително пожар. За около месец време, преди още да е направил и първата вноска към застрахователната полица, адвокатът изпушил пурите и завел иск срещу застрахователната компания. В иска той обяснил, че пурите били безвъзвратно загубени “в серия от малки пожари” и настоява застрахователната компания да му изплати загубата. Застрахователната компания отказва да плати, основавайки се на очевидните причини, че адвокатът е изконсумирал пурите по най-популярния начин – изпушил ги е. Адвокатът ги съди … и спечелва делото! Произнасяйки се, съдията се съгласява със застрахователната компания, че искът е маловажен и безсмислен. Въпреки това, съдията казва, че адвокатът държи полица от застрахователната компания, която застрахова пурите против пожар, без да се казва в полицата точно какъв пожар не е приемлив. Следователно застрахователната компания е длъжна да изплати застраховката.
Вместо да губи време и пари в дълги процедури и апели, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката $15,000 за да покрие “загубата” на толкова ценните пури в серията от малки “пожари”. Сега, дръжте се за стола, защото идва най-готината част. След като адвокатът осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване в полицията, искайки ареста на адвоката. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда застрахователната компания вади на показ застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвокатът бива обвинен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество и бива осъден на 24 месеца затвор и $24,000 глоба.

Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)